Blir ett inlägg och svara på era frågor :) Tack för er omtanke med min sjukdom, och jag har uppriktigt ingen aning om det finns nån fler medicin för mig att prova om denna inte funkar, det tog lång tid innan jag fick den jag har nu, Orencia, mycket blodprov till labb i Kalmar och konsultation av flera reumaläkare. Jag håller tummarna för att det var en tillfällighet, jag mådde rätt risigt där ändå, stress i jobbet, så det kanske var en kroppslig reaktion :) Men som tur var går ju forskningen både inom reuma och värk överhuvudtaget framåt, framförallt i Amerikat där tyvärr dessa sjukdomar ökar...!
Men över till nåt mycket muntrare, oxfilén, och betyget blev av oss alla tre: Mmmmmmmmmmm!! Jag klappade in den med en pepparmix krydda jag vet alla gillar, salt och vitpeppar, och stekte runt om på hög värme, sedan in i ugnen 200 grader med stektermometer i köttet, som vi använde för första gången, den ingick när vi köpte nya spisen :))
När köttet var klart virade jag in det i aluminiumfolie och lät vila 10 minuter, och varför jag gör så, är för att Jamie sagt/visat så ;) Jag googlade lite på grader och temperatur på köttet, buden var allt mellan 80-200 grade på ugn och mellan 53-70 grader i köttet, jag tog 200 grader ugn och 70 kött eftersom jag ville ha det genomstekt, och det var bara på den grovaste delen köttet var lite rödigt, de bitarna tog gärna Peter, som gärna hade haft 60 i innetemp på köttet :) Men köttet var mycket mört, och väldigt lätt tuggat ...
Middagen i sin helhet med trerätters blev mycket lyckad och Maja var supernöjd, "Mamma kan ju laga mat"...!
Idag ska jag bara vara så trött och lat som min kropp värker, ett varmt bad väntar och sedan soffhäng i mysbralla och fleecefilt, japp...heeeela dan, så får det bli, helt oinspirerande...!
KRAMAR Ann-Sofie
2 kommentarer:
Duktig du är! Kram
Härligt, bara att kötta på nu då ;)
Kram Anette
Skicka en kommentar